Søk i denne bloggen

MFA, PW and encryption



Hvor lett det er å hacke seg inn på en PC som er stjålet:

Passordstyrke: En svak eller vanlig brukt passord kan lett bli brutt gjennom brute force-angrep eller ordbokangrep.

Kryptering: Hvis dataene på PC-en ikke er kryptert, kan en tyv enkelt få tilgang til dem ved å fjerne harddisken og koble den til en annen enhet.

Fysiske sikkerhetstiltak: Uten BIOS- eller UEFI-passord kan en angriper endre oppstartsinnstillinger eller bruke live USB-stasjoner for å omgå operativsystemets sikkerhetskontroller.

Oppdateringsstatus: Utdaterte operativsystemer eller applikasjoner med kjente sårbarheter kan utnyttes for å få tilgang.

Tilgang til recovery- eller admin-kontoer: Uten MFA kan tilgang til slike kontoer gi full kontroll over systemet.


Multifaktorautentisering (MFA) bør brukes i flere sammenhenger for å maksimere sikkerheten:

Skytjenester: For alle skybaserte applikasjoner og tjenester, spesielt de som lagrer sensitiv informasjon eller gir tilgang til kritiske systemer.

Lokal PC: På lokale datamaskiner, særlig for administratorer eller brukere med tilgang til sensitiv informasjon. Dette beskytter mot uautorisert tilgang hvis passord kompromitteres.

Fjernskrivebord og VPN: For fjernaksessystemer som VPN eller Remote Desktop Services, siden disse ofte er mål for angrep. MFA sikrer at kun autoriserte brukere kan koble seg til nettverket eksternt.

E-post og Kommunikasjonsverktøy: For e-postsystemer og kommunikasjonsverktøy, spesielt i tilfeller hvor de inneholder eller kan gi tilgang til sensitiv informasjon.

Nettverksenheter og Servere: På nettverksenheter og servere for å sikre at kun autoriserte individer kan gjøre endringer eller få tilgang til sensitiv informasjon.